nedjelja, 26. ožujka 2017.

Liquid lipstick festival #5: LA Splash

Kada su se LA Splash tekući ruževi pojavili na Pink Pandi, nastala je prava pomama za njima. Toliko zanimljivih nijansi, tako dobar izbor – naravno da ni ja nisam ostala imuna. Za početak ću vam odmah reći – cijena im na Pink Pandi iznosi 120 kn, a dolaze u količini od 3 ml.
Odabrala sam četiri nijanse iz dvije linije – Exposed i Flix n Chill dio su linije Velvet Matte, dok Charmed i Lovestruck pripadaju liniji Smitten Lip Tint Mousse. Smitten Lip Tint Mousse pjenastije su teksture (pomalo poput NYX Soft Matte Lip Cream ruževa) i treba im koja sekunda više da se osuše, međutim, razlike su minimalne, barem kada su u pitanju nijanse koje ja posjedujem. Koliko mogu zaključiti, svi ovi ruževi imaju puno toga zajedničkog. A zajedničko im je, između ostaloga, to da na usnama u isto vrijeme pružaju dojam ljepljivosti i suhoće. Ljepljivost se nakon nekog vremena smanjuje, ali ne nestaje i teško mi ju je opisati, naravno da nije kao kod sjajila, to je neka suhonjava ljepljivost. :D Suhi su kao barut i, ako su vam usne sklone isušivanju, ovi će ih malci isušivati od trenutka nanošenja pa sve do skidanja, ni ne pomišljajte na aplikaciju bez prethodno nanesenog balzama (a po mogućnosti i pilinga usana). Doduše, moram napomenuti da moje usne sve to odlično podnose, posljednjih su godina u iznimno dobrom stanju i bez problema mogu nositi suhe ruževe. Sigurna sam da bi onima čije usne nisu u idealnom stanju LA Splash ruževi mogli predstavljati problem. E sad, iako su vrlo suhi i cijelo ih vrijeme osjećam na usnama, ipak su nekako tanki i nisu najneudobniji tekući ruževi koje imam – to bi ipak bili Sleek i MAC primjerci. :) Također, nemaju običaj skidati se u onim ružnim krpicama, skupljati se i trusiti. Dvije svjetlije nijanse, Exposed i Charmed, znaju to napraviti u zanemarivoj mjeri u kutovima usana, no stvarno nije strašno. U većini slučajeva sve sam ove ruževe mogla uspješno obnoviti nanošenjem dodatnog sloja, bez skidanja – ali to pridonosi zatezanju, ljepljivosti i neugodnom osjećaju. Dakle, može se, ali ni približno tako lako kao s Kat Von D ili Gerard Cosmetics ruževima. Naglašavaju teksturu usana i to poprilično, pogotovo svjetlije nijanse. Pigmentacija im je vrhunska. Ne trebam ni napominjati da nakon sušenja postaju potpuno i apsolutno mat i ne preslikavaju se ni na što.
Trajnost im je svima odlična, nemam prigovora! Stavim li ih ujutro, pola dana ne brinem o izgledu usana, do kakvog masnog obroka (a i to mogu preživjeti). Vodootporni su i nerazmazivi, micelarnom ih je nemoguće ukloniti pa ja uvijek posežem za dvofaznim skidačima. Nezahvalno je uspoređivati tekuće ruževe s obzirom na trajnost na usnama jer gotovo svi (koji valjaju) traju satima, a izblijedjet će prvo na unutrašnjem dijelu usana – a u kojem će se to trenutku dogoditi, ovisi o nijansi, o tome koliko grickate usne, koliko i što jedete. LA Splash ruževi svakako su među postojanijima koje imam, i to vrijedi za sve nijanse. Kat Von D tu je negdje po postojanosti, no oni su na usnama ugodni i svakako ih je lakše obnoviti nego LA Splash, dok je postojanost Gerard Cosmetics ruževa možda malkice slabija, no nadoknađuju je izvanserijskom udobnošću i lakoćom obnavljanja. Dakako, vrlo su postojani i Golden Rose, Sephora i Stila ruževi, teško je tu napraviti neku rang-listu. Često ponavljam, najtrajniji koje posjedujem definitivno su L'Oréal Paris Infallible, ali oni mi zbog nekih drugih karakteristika i izbora nijansi nisu među dražima.

Aplikatori su im okej, na fotki možete vidjeti da nisu identični čak ni kod nijansi koje pripadaju istoj liniji – najdraži mi je kratki aplikator nijanse Flix n Chill, no činjenica je da svi dobro rade posao, iako su ovi ostali nešto duži nego što je uobičajeno.
Općenito, ako bih ove ruževe morala podijeliti s obzirom na njihove karakteristike i dojmove koje su na mene ostavili, ne bih ih podijelila prema linijama kojima pripadaju nego na svjetlije i tamnije nijanse – Flix n Chill i Lovestruck lakše se nanose, daju puniju boju u jednom sloju, ljepše izgledaju na usnama i čak su ugodniji (odnosno manje neudobni) nego svijetle nijanse Exposed i Charmed. U skladu s time, dvije tamnije nijanse češće i nosim. Inače, LA Splash u ponudi ima više od pedeset nijansi, a opis mojih glasio bi otprilike ovako:

Exposed – smećkasto-bež nudač, na meni čak izgleda žućkasto, nije mi sjeo i rijetko ga nosim

Charmed – lijepa nude nijansa roskastog podtona, na meni ipak pomalo bezlična

Flix n Chill – srednje tamna, zagasita mauve nijansa s primjesom fuksijaste, meni najdraža od sve četiri

Lovestruck – tamnija zagasita prljavoružičasto-ljubičasto-mauve nijansa, također je jako volim. :)Faca na prvoj fotki - OMG Saša skidaj tu boju sa sebe :'D


Bih li preporučila LA Splash tekuće ruževe? Stvarno ne znam. :D Činjenica je da postoji bezbroj predivnih nijansi koje nije lako naći kod drugih brendova. Činjenica je i da su nam (zahvaljujući Pink Pandi) puno dostupniji nego Kat Von D, Anastasia Beverly Hills ili Gerard Cosmetics. Međutim, gotovo su svi tekući ruževi na usnama ugodniji od njih (ok, ABH, MAC i Sleek nisu, NYX Lip Lingerie možda je tu negdje), tako da ih, valjda, mogu preporučiti samo onima čije su usne u odličnom stanju te su spremni oprostiti ljepljivkastu zatezljivu suhoću (iliti suho-ljepljivu zatezljivost :D ). Meni te mane ne smetaju toliko i ne bi me spriječile da naručim još pokoju nijansu (spriječit će me moja prevelika kolekcija i obećanje o no buy režimu :D ), no generalno radije preporučujem ruževe koji su na usnama ugodniji.

Eh da, mnogi se bune na miris LA Splash ruževa, navodno je odvratan i kemijski, no ja ga uopće ne doživljavam. :D

Jeste li isprobali LA Splash tekuće ruževe? Biste li tolerirali zatezanje i isušivanje zbog divnih nijansi i impresivne postojanosti? :)

Ostale recenzije mat tekućih ruževa:


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na čitanju i komentaru! :)