utorak, 28. veljače 2017.

Liquid lipstick festival #3: Gerard Cosmetics Hydra Matte Liquid Lipstick

Nastavljamo s recenzijama tekućih ruževa, a danas su na redu jedni koji sasvim sigurno spadaju među moje omiljene. :) Gerard Cosmetics Hydra Matte liniju tekućih ruževa krasi raspon fantastičnih, nesvakidašnjih nijansi.




Osim zbog divnih, originalnih nijansi, volim ih i zbog ugodnog osjećaja na usnama. Ovi me tekući ruževi nimalo ne stežu niti isušuju, lagani su i ugodni. Unatoč nazivu, ne može se baš reći da su hidratantni jer ipak je riječ o mat tekućim ruževima, no svakako su među najugodnijima u svojoj kategoriji. Naravno, unatoč tome poželjno je pilingirati i hidratizirati usne prije (na)nošenja mat tekućeg ruža. Sada će ispasti da sve tekuće ruževe smatram ugodnima i neisušujućima jer dosad sam recenzirala Kat Von D, Golden Rose, NYX Liquid Suede i beauty uk primjerke i sve sam proglasila ugodnima. Zato ću to sada malo objasniti. NYX Liquid Suede nisu tipični primjeri kategorije, oni su na kremastijoj strani i nikada ne postaju u potpunosti mat. Beauty uk lips matter bili su među prvim tekućim ruževima koje sam isprobala te i dalje stoji da meni jesu ugodni, odnosno, nisu neugodni, i svakako su fantastični za svoju cijenu i među najboljima su od onih koji su dostupni u našim drogerijama, ali u međuvremenu sam otkrila i bolje formulacije, u smislu da ove sada smatram neutralnima što se tiče osjećaja na usnama i razumijem da bi nekoga i mogli isušivati. KatVon D tekući ruževi zbilja imaju formulaciju koja je jedna od najboljih i tu nema kompromisa ni preispitivanja, dok Golden Rose Longstay ruževi mene također ne isušuju, štoviše, nimalo ih ne osjećam na usnama, i također su mi među najdražima, no neke su nijanse možda ipak malo zahtjevnije. U svakom slučaju, recenzije ruževa koji nisu toliko (ili nimalo) ugodni na usnama (ali također imaju svoje prednosti) tek slijede – to su NYX Lip Lingerie, MAC, Aura, Sleek, Anastasia Beverly Hills, LA Splash, L'Oréal Paris Infallible. Nije da ih nema i nije da su svi najbolji ikad, no logično je da sam požurila s recenzijama onih u kojima najviše uživam. :)





Gerard Cosmetics Hydra Matte ruževi prilično se lako nanose malenim, preciznim aplikatorom, ali zbog specifičnosti većine nijansi ipak treba biti pažljiv i nanijeti ih precizno. Olovka za usne možda nije nužna, ali ja je volim koristiti uz sve ruževe, pa tako i tekuće, posebno kada je riječ o ovako neobičnim i primjetnim nijansama. Ovi su ruževi vrhunski pigmentirani i za bogat, ravnomjeran nanos dovoljan je jedan sloj boje. Prilikom nanošenja ostavljaju pun, ujednačen trag na usnama.

Odmah ću vam reći što ne volim kod ovih ruževa – to je svakako količina proizvoda u pakiranju koja iznosi samo 1,75 ml. Iako to očito može dugo trajati i općenito je teško potrošiti tekući ruž, ovo je smiješno mala količina, pogotovo kada se u obzir uzme i cijena od 13,90 eura na stranici BeautyBay. Inače, pakiranje im je maleno, lijepo i elegantno, donji je dio izrađen od zamućene čvrste plastike, a čep je zlatne boje.

Tekstura im je lagana, djeluje onako tekuće, a ne pjenasto kao kod nekih tekućih ruževa (NYX Soft Matte Lip Cream, primjerice). Nakon nanošenja neko vrijeme ostaju ljepljivi (malo duže od većine drugih tekućih ruževa) i mogu se preslikati na čašu, a nakon toga suše se u totalni mat finish i više nema opasnosti od preslikavanja. Trajnost je vrhunska! Ovi ruževi bez problema preživljavaju pića i manje obroke i traju barem 5-6 sati, nestat će tek ako povečerate ozbiljno i masno. :D Ne truse se s usana i ne skidaju se u onim gadnim komadićima već nakon nekog (vrlo dugog) vremena ili obilnog obroka jednostavno blijede na unutrašnjem dijelu usana. Odlično podnose obnavljanje, nije ih potrebno uklanjati s usana prije ponovnog apliciranja. Na kraju dana ukloniti ih možete uljnim ili dvofaznim skidačem, micelarna baš i nije učinkovito rješenje.



Gerard Cosmetics Everything Nice, 1995, Cher, Iced Mocha, Invasion, Ectasy


Skupila sam šest nijansi:

Everything Nicesoft nude with beige undertones – za mene je ovo topla, srednje tamna cimetasto-smećkasto-nude nijansa, vrlo prilagodljiva.

1995mauve with rose tones – neutralna do topla mauve/šljivasta/boja mesa, također vrlo prilagodljiva i uklopiva.

Chermedium rosey brown with warm undertones – ja je doživljavam kao smećkasto-prljavoružičasto-mauve, prigušenu i blago hladnu, nijansa je predivna i nosiva uz različite lookove.

Iced Mochacreamy light brown – posebna, tamnija smeđe/bež/taupe/mauve/greige nijansa, vrlo moderna i upečatljiva i ja je obožavam, različita je od svega što imam (NYX Lip Lingerie linija ima neke slične nijanse ali nijedna nije dupe, kao ni Anastasia Beverly Hills Sepia).

Invasiongorgeous grey tone shade – svjetlija sivoljubičasta, greige-lavandasta nijansa, hladna je, zahtjevna je i ne stoji svakome, odlična je uz lude boje kose (a trenutačno sam plavonarančasta i stoji mi kao piletu sise :D ).

Ectasypurple with neutral undertones – hladna, srednje tamna ljubičasta, prigušena, djeluje pomalo pastelno, mrvicu je tamnija, ljubičastija i vibrantnija verzija nijanse Invasion.








Većina ovih nijansi odlično ide uz lude boje kose koje u zadnje vrijeme često nosim, ali trenutačno mi grozno stoje. :D Međutim, sutra, kada većina vas bude čitala ovaj post, ja više neću biti plavonarančasta nego pastelno-roskasto-svakakva i opet ću moći nositi sve ove divne nijanse. <3 Naglasila bih još da je većini ovih nijansi teško naći kopiju ilitiga dupe, baš su baš baš originalne i posebne i jedinstvene i specifične (znam da sam sad rekla istu stvar pomoću četiri pridjeva ali kad fakat jesu). Ljubiteljice klasičnih nijansi kod ovog brenda neće pronaći puno opcija za sebe. Naglasila bih također da je uz većinu ovih nijansi potrebno malo pripaziti oko ostatka makeupa jer su upečatljive same po sebi pa ne trpe svašta (a bome ni ništa, odnosno totally nude verziju) na licu. Eh da, još nešto – sve ove nijanse koje ja imam mogu izgledati vrlo različito na različitim osobama i fotkama, ovisno o boji usana, tenu, kosi, osvjetljenju... Savjetujem puno guglanja i pregledavanja swatcheva prije konačne odluke i narudžbe. Inače, meni se sviđaju još i Gravity, Plum Crazy, Boss Lady i Mile High i definitivno ću naručivati još Gerard Cosmetics Hydra Matte ruževa kad malo potrošim nagomilane zalihe tekućih ruževa i šminke općenito.

Kao što spomenuh, ja ih naručujem s BeautyBaya gdje im cijena iznosi 13,90 EUR, ali popusti su česti, i definitivno preporučujem naručivanje s navedene stranice jer je poštarina besplatna za iznos veći od 18 eura, a za naručivanje iz Hrvatske nema ni carine. A zbilja mislim da biste morali naručiti barem jedan ili dva Gerard Cosmetics Hydra Matte ruža ako volite mat tekuće ruževe u nesvakidašnjim nijansama. :)


LA Splash Exposed, LA Splash Charmed, Gerard Cosmetics Everything Nice, 1995, Cher, Iced Mocha, Invasion, Ectasy, LA Splash Flix n Chill



Jeste li isprobali ove ruževe, jesu li vam možda na wishlisti ili tek sad čujete za njih? Koja vam je nijansa najljepša? :)


nedjelja, 26. veljače 2017.

Parfemi u kojima uživam ove zime

Svake sezone vrtim nekoliko parfema – neke od njih zaboravim čim ih potrošim, druge pak trošim štedljivo pa dožive sa mnom i nekoliko sezona, neki mi se toliko svide da kupnju ponovim i nekoliko puta. Danas ću vam predstaviti tri parfema koja su obilježila ovu zimu. :)




Dior J'Adore nešto je što sam dugo željela i konačno sam ga dobila prošle jeseni za 32. rođendan. :) Ovaj parfem doživljavam kao glamurozan, sofisticiran, moćan. Poseban je, iako je vrlo popularan, i ja ga nosim u posebnim prilikama i u određenim trenucima kada se osjećam ili se želim osjećati snažno i samopouzdano. :) Stranica Pun miris opisuje ga kao sladak, ali lagan, blago oštar cvjetni miris sa svježinom mandarine u visokoj noti; jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu; sa štirom, mošusom i kupinom u tragu. Iznimno postojan i iznimno primijećen parfem, kad god ga nosim netko ga pohvali ili se raspituje koji to parfem imam. :)

Versace Woman kategoriziran je kao cvjetni drveni mošusni parfem, vrlo je lijep i ženstven, a dobila sam ga od mame – također za 32. rođendan. :) Pun miris opisuje ga na sljedeći način: intenzivni cvjetni početak uključuje note jasmina, divlje ruže, lišća frangipanija i bergamot. Jarko i snažno srce čine lotus, šljiva, nijanse maline i libanonski plavi cedar. Opojni završetak uključuje note mošusa, sivog ambera i drveta hinoki. Lagan je, slatkast (ali ne previše) miriše cvjetno-voćno i odgovarao bi mi kao dnevni parfem u bilo koje godišnje doba, no ispalo je tako da sam ga ove jeseni i zime nosila barem nekoliko puta tjedno pa sam ga gotovo i potrošila. Na meni je postojan i, nanesem li ga ujutro, često još i navečer dobivam komplimente za parfem.

Essence little x-mas factory* toaletna voda miriše toplo, slatkasto, zimski i izvrstan je izbor za hladne prosinačke večeri, adventske šetnje, grijanje u cosy kafićima uz toplu čokoladu. Upravo u takvim prilikama i ja sam birala ovaj miris, bio je moj pratitelj u prosincu i prvim danima siječnja. Kao sastojci izdvajaju se čokolada-brusnica i nektarina u gornjoj noti, frezija i božuri u srednjoj noti te karamela, vanilija i tonka grah u osnovnoj noti. Ovaj je miris dio trendovske kolekcije little x-mas factory koja više nije dostupna, no sigurna sam da će Essence sljedeće zime izbaciti neki blagdanski miris sličnih nota. Postojanost nije odlika Essence mirisa, međutim, maleno i praktično pakiranje svakako jest, stoga svaki od njih lako možete ponijeti sa sobom u torbici i po potrebi obnoviti. :)




U kojim parfemima vi uživate ove zime? :)


*PR proizvod (u svojim objavama iznosim vlastito iskreno mišljenje o svakom proizvodu bez obzira na njegovo porijeklo).


petak, 24. veljače 2017.

Essence & Catrice noviteti za proljeće i ljeto 2017.

Essence i Catrice brendovi su koji nas posljednjih nekoliko godina konstantno iznenađuju zanimljivim novitetima i sezonskim updateanjem asortimana. Naravno da ja ne mogu odoljeti sezonskim novitetima i uvijek ih pola pokupujem. A ovoga puta zbilja ih ima puno. :) U ovom postu iizdvajam one koji su meni najzanimljiviji, a za kompletne dojmove obnovljenog asortimana posjetite Essence i Catrice stalke u svom dm-u, Kozmu, Mülleru ili Bipi! :)


ESSENCE
















CATRICE





















Jeste li već složili svoju proljetnu Essence & Catrice wishlistu? :)

četvrtak, 23. veljače 2017.

Favoriti siječnja 2017.

Moj je siječanj obilježilo predivno putovanje na Šri Lanku (dužna sam vam fotkopost, nisam zaboravila, još skupljam fotke od ekipe! :) ), tako da je i beauty segment mog života bio podređen zakonitostima egzotične destinacije. :) Na putovanju sam bila 17 dana i nisam nosila puno proizvoda, većinom su to bili testeri i minići koje sam tamo potrošila i pobacala. Kao favorite sam izdvojila proizvode koje sam najviše koristila, tamo i nakon povratka u Zagreb.




L'Oréal Paris Elvital (Elseve) Total Repair 5 Double Elixir našao se i među favoritima prosinca, baš sam ga forsirala u zadnje vrijeme. Koristila sam ga kao zaštitu od sunca, ali i navečer za lagano stiliziranje kovrča i postizanje onog beach looka. :) Stvarno je multifunkcionalan i kosu čini prekrasnom!

Sarazen Tropical sprej protiv komaraca iz Müllera spasio nas je od zlih tropskih komaraca. Nekoliko dana prije putovanja svi smo tražili Autan Tropic koji nam je preporučen, nismo ga mogli naći pa sam ja u Mülleru uzela nekoliko ovih, po jedan za sebe i za troje frendova koji su sa mnom putovali, jer je samo na njemu pisalo tropical. Kratko i jasno, da nije bilo ovoga, kožu bih si razderala, a to sam najbolje shvatila u onim bolnim trenucima kada bih se zaboravila nasprejati prije večernje šetnje/izlaska. Komarci su tamo, dakle, dosadni i nasilni, gladni i nemogući. A ovaj sprej stvarno pomaže. Ne samo da ih je držao podalje nego je i magično otklanjao svrbež nakon što bi nas komarci već dohvatili. Da ponovno idem na Šri Lanku i da smijem ponijeti samo jedan proizvod, ponijela bih ovo. Okej, prošvercala bih i kremu za sunčanje. I kaladont. Gel za tuširanje? No dobro, shvaćate poantu, bez ovoga više ne idem u tropske krajeve. :D




Nature's Secrets aloe vera gel tu je kao predstavnik svih aloe vera gelova koje smo tamo kupili. Iako mi se nalazi među siječanjskim favoritima, meni je zapravo najmanje trebao, no stavljam ga kao kolektivnog favorita cijele ekipe. :D Dakle, ja nisam nešto posebno tamna, no tamnija sam i otpornije kože od ostatka ekipe s kojom sam putovala (thanks, dad!). Osim toga, propustila sam moment koji je bio ključan za gorenje mojih troje dragih frendova – cjelodnevni izlet u vidu penjanja na Adamov vrh do kojeg vodi 5000 stepenica. Naravno, po suncu. Mazali su se oni, neki manje, neki više, no svi su se vratili prepečeni, a do kraja putovanja neki su uspjeli još jednom izgorjeti. Nakon toga rashlađujući aloe vera gelovi bili su potrebniji od hrane. :D Ja sam imala par crvenih dijelova oko rubova badića pa sam također uživala u njima, točnije, u ovom jednom koji sam ja kupila. Pokušavam izračunati koliko smo ukupno gelova kupili i više-manje potrošili, četvoro nas, i dolazim otprilike do broja 13. Trinaest bočica aloe vere. Aloe vera kao takva pobjednik je bez prave konkurencije među favoritima siječnja. :D




Što se tiče šminkanja, našminkala sam se otprilike četiri ili pet puta tijekom cijelog putovanja, i to navečer prije odlaska u kakav beach bar ili na večeru. Kao podlogu sam koristila testere BB krema i nekih pudera u tamnijim nijansama, svaki dan neku drugu mini vrećicu. Sleek Face Form kit u nijansi Light bio je moj bronzer, rumenilo i highlighter, ništa drugo za tu namjenu nisam nosila. Ovo je krasno, jednostavno i praktično rješenje za sva moja ljetna putovanja jer mi ova nijansa bronzera super odgovara kad potamnim, rumenilo je na tragu popularnog Nars Orgasm i također odlično odgovara uz preplanulu put, a sadrži i shimmer koji nadoknađuje to što je highlighter malo suptilniji. Naravno, kad se planiram ozbiljno šminkati nosim ja još pokoji bronzer i highlighter (obožavam ljetne kombinacije i bronzed goddess look!), međutim, kad ne želim nositi puno stvari, ovaj je kit odličan izbor koji sve pokriva.

Sleek All Night Long stvarčica je za kojom u zadnje vrijeme često posežem. Riječ je o lijepoj paleti neutralnih nijansi koja se super uklopila uz tamniju put i ljetne lookove. Za putovanja često biram upravo Sleek palete zbog njihovih tankih i praktičnih ambalaža.

Wet n Wild baza za sjenilo je bomba! Definitivno najdraža drogerijska baza za sjenilo, instantno se popela uz bok mojim najdražim bazama za sjenilo kao što su Too Faced Shadow Insurance, Benefit Stay Don't Stray i theBalm Put a Lid on it. Sve drži na mjestu, sve traje, baš kako treba. :)

Kiko Exotic Shine Lipstick u nijansi 06 bio je moj šrilankanski ruž za usne. Dio je neke prastare trendovske kolekcije i već je dobio svoju recenziju kao jedan od omiljenih ruževa ljeta 2014. Riječ je o predivnoj roskasto-koraljnoj bojici i laganoj, sjajnoj teksturi. Bio je ovo malo duži odmor od omiljenih mi mat tekućih tekstura. :)

Na noktićima sam nosila Bourjois 1 Seconde u nijansi Turquoise Block i Avon Gel Finish u nijansi Fabulous. Divne, predivne ljetne nijanse. <3




Sa tropskih +32 °C vratila sam se na zagrebačkih -15, a koža mi je bila prilično isušena i šokirana promjenama. Tada sam upogonila Olival kreme za lice s uljem smilja koje sam počela isprobavati taman prije putovanja. U ovom kompletu nalaze se ekstra hidratantna krema za dnevnu njegu normalne, suhe i osjetljive kože (sadrži ulje jojobe i pšeničnih klica, s ekstraktom mrkve i matičnjaka), ekstra bogata krema za noćnu njegu svih tipova kože (sadrži ulje masline, sezama i marelice, s ekstraktom kamilice i aloe vere) te regenerativna krema za posebnu njegu normalne, masne i mješovite kože (sadrži ulje makadamije i noćurka, s ekstraktom nevena i gospine trave). Izmjenjivala sam ih po potrebi i bile su mi odlične u tom razdoblju dehidracije nakon putovanja, međutim, sada se moja mješovita koža pomalo vraća u normalu i osjećam da mi ove kremice postaju preteške. Zato sam u međuvremenu promijenila rutinu, a Olival kremice sa smiljem ostaju favoriti kraja siječnja (i početka veljače). :)

Jeste li isprobali neke od mojih siječanjskih favorita i dijelimo li dojmove? Također bih voljela da mi otkrijete svoje trenutačne favorite. :)


srijeda, 22. veljače 2017.

Biotherm Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher

Tko o čemu, Saša o osvježavajućim mazalicama za tijelo usred zime. :D Uređujući fotke za empties post sjetila sam se da sam na putovanju potrošila jedan predivan gel za njegu tijela, pakiranje sam odmah bacila i definitivno bih s vremenom zaboravila na njega. Stoga ubrzano dobiva svoje mjesto na blogu. :)

Biotherm Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher lansiran je prošloga ljeta kao proizvod koji bi trebao pružiti njegu, osvježenje i brzu hidrataciju. Naglasak je upravo na brzoj hidrataciji i trenutnom upijanju, zbog čega, unatoč pretrpanom rasporedu, više nema izgovora za preskakanje njege tijela. :) Formulacija mu je gelasta, na bazi vode, obogaćen je sastojkom Life Plankton te bi trebao štititi kožu od štetnih vanjskih utjecaja, usporiti prirodni gubitak vlage iz kože te je učiniti otpornijom na svakodnevne izazove. Sadrži i shea maslac koji pridonosi hidrataciji te je pogodan i za suhu, kao i za osjetljivu kožu.





Tekstura mu je lagana, prozračna, gelasta, vlažna, a boja mu je nježno plava, i čitava njegova pojava odiše asocijacijama na hidrataciju i svježinu. Miris mu je citrusan, djeluje osvježavajuće i energizirajuće – naime, ovaj je gel obogaćen mirisom poznatog Biotherm Lait Corporel mlijeka za tijelo te prirodnim esencijalnim uljima citrusa. Divno se razmazuje po koži i nije ljepljiv, a upija se ultrabrzo, nakon jedne minutice spremni ste za oblačenje. Kožu umiruje, hidratizira, osvježava i hladi, savršen je kao proizvod za njegu poslije sunčanja. S obzirom na gelastu teksturu i moć rashlađivanja, djeluje mi kao kakva light verzija aloe vera gela. Ja sam dio svog pakiranja potrošila krajem prošlog ljeta, a ostatak sam dokrajčila prošli mjesec na Šri Lanci – bio je pravi spas za moju vruću kožu nakon kupanja, sunčanja i razgledavanja. :) Osjećaj nakon nanošenja najbolje mogu opisati kao napajanje žedne kože vodom – baš kao što se ja osjećam kad popijem čašu vode, tako se moja koža osjeća nakon nanošenja ovog gela. Hidratizirano, rashlađeno i osvježeno. Mislim da ovaj gel nikako nije za zimu jer rashlađivanje je posljednje što vam treba nakon tuširanja u hladnim zimskim večerima. :D




Iako proizvođač tvrdi da ovaj gel pruža hidrataciju i 48 sati nakon nanošenja, moje je iskustvo drugačije i rekla bih da je ipak nekako više stvoren kako bi koži pružio trenutačno olakšanje.

Biotherm Aqua-Gelée dolazi u jednostavnoj plastičnoj teglici od 200 ml, a cijena mu iznosi 195 kn. Za moje pojmove to je zaista puno za jedan losion za tijelo jer njih inače kupujem u drogerijama, međutim, moralo se probati – srećom, ulovila sam ga na sniženju. Moram priznati da se dosta brzo troši – ima to veze i s time što sam ga uglavnom koristila nakon sunčanja, kada se automatski obilnije mažem, a koža halapljivo upija pruženi hidratantni tretman.




Sastav: Aqua, Glycerin, Alcohol Denat, Isopropyl Palmitate, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, C12-13 Alkyl Lactate, Sodium Polyacrylate, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Caprylyl Glycol, Vitreoscilla Ferment Citric Acid, T-Butyl Alcohol, Phenoxyethanol, CI42090, Linalool, Limonene, Citral, Parfum.

Zaključno mogu reći da mi se ovaj vlažni, rashlađujući gel za njegu tijela jako sviđa i zaista jest poseban u svojoj teksturi, predivno hidratizira kožu, odmah se upija i kao stvoren je za ljetnu njegu. Drago mi je što sam ga isprobala, međutim, ipak neću uskoro ponoviti kupnju jer mu je cijena stvarno visoka, a na svijetu ima još toliko mazalica koje treba isprobati. :)


Jeste li isprobali ovaj gel ili nešto drugo iz Biothermove radionice?

New in – siječanj 2017.

Večeras, dakle, ide najmanji new in post koji sam ikada napisala. :D Ako ne računamo Chakyjev new in, dabome. Otkrila sam vam već da sam na no buy režimu i planiram ga održavati do kraja 2017. godine, što znači da kupujem samo stvari koje mi trebaju za kit ili zato što sam ih potrošila. Zasad mi ide odlično! :D




Frendica mi je za Božić poklonila Avon pjenu za kupanje – Sweet Vanilla i Nivea losion za uklanjanje šminke oko očiju. Super pogođeno jer obožavam sve što miriše na vaniliju, a proizvode za skidanje okoloočne šminke trošim kao da ih pijem. :D Doduše, obično trošim dvofazne skidače, tako da me baš zanima kako će se ovaj iskazati pri skidanju jače šminke.




Na Šri Lanci nije bilo previše izazova što se tiče shoppinga kozmetike, a u duty free shopovima, moram se pohvaliti, bila sam jako dobra i samo sam swatchala. :) S putovanja sam donijela samo par stvarčica koje sam pronašla u jednom svaštarskom dućanu koji drži sve, od igle do lokomotive. Offertissima susreće kineski dućan, tako neki đir. :D Uzela sam ove povelike tupfere jer mi toga uvijek treba. Nadalje, uzela sam neki maleni pilingić jer sam mislila da bi mi mogao zatrebati na samom putovanju, međutim, nisam ga još ni isprobala. To je Nature's Secret Sandun Scrub koji sadrži ekstrakt sandalovine, kokum i venivel (ne pitajte me što je to točno, ionako ne raste kod nas :D ). Dvije varijante kokosovog ulja za kosu, ovo je nešto bez čega nisam mogla otići sa Šri Lanke (imam ih još u običnim, nefotogeničnim bocama za vodu). :) Riječ je o prirodnim, čistim uljima obogaćenima vitaminom E – trenutačno su mi u krutom stanju, kao što to već biva s kokosovim uljem.

Na fotki nedostaje aloe vera gel koji je omogućio preživljavanje nakon što smo se popekli. :D Okej, ja se baš nisam popekla, ali bljeđi dio moje ekipe prilično je nastradao pa smo aloe vera gelove kupovali u nenormalnim količinama, kao da ih planiramo švercati u Hrvatsku. :D Više o njima pisat ću ovih dana u postu o favoritima siječnja.




La Roche-Posay predstavio je novu formulaciju svojih micelarnih voda koje su usmjerene na optimalnu toleranciju i učinkovito čišćenje. Ja ću isprobati micelarnu vodu Ultra za reaktivnu kožu*, a dobila sam i Toleriane Ultra Fluid*, divnu laganu njegu koju sam već nekoliko puta imala i potrošila.




Najslađi dio siječanjskih noviteta svakako su Minimal Chic krema za lice* i losion za tijelo*, pripravljeni posebno za mene. Nedavno sam počela s isprobavanjem i mogu reći da sam onako na prvu oduševljena, a više ću vam pisati u recenziji. :) Ako volite prirodnu kozmetiku, svakako čekirajte Minimal Chic Facebook stranicu jer ćete pronaći mnoštvo preslatkih proizvoda – a svaki od njih može se napraviti prema vašim preferencijama i za vaše individualne potrebe. :)

I to bi bili moji noviteti iz siječnja! U komentarima mi otkrijte koji je vaš prvi kupljeni beauty proizvod (ili više njih) u 2017. godini. :)



*PR proizvod (u svojim objavama iznosim vlastito iskreno mišljenje o svakom proizvodu bez obzira na njegovo porijeklo).