četvrtak, 15. rujna 2016.

Vichy Slow Âge – više od anti-age njege

Krajem prošlog tjedna nešto se zanimljivo događalo u Zagrebu – naravno, vezano je uz beauty segment, inače o tome ne biste čitali na Lil'Mee's lil'blogu. :D Vichy je okupio beauty predstavnike (uglavnom predstavnice :) ) Hrvatske, Srbije i Slovenije i kroz vrlo zanimljivu i motivirajuću priču predstavio svoj novitet iz područja njege lica.

Event je održan u prostorijama HUB385, a predstavljanje samog proizvoda isprepleteno je s motivirajućom pričom satkanom oko pokreta pod nazivom slow movement – naglasak je na tome da, najjednostavnije rečeno, trebamo usporiti, a ta se preporuka odnosi na različite aspekte života kao što su zdravlje, posao, svakodnevica, odgoj djece, ljubav. Današnji svijet opsjednut je brzinom, uigrani tempo života nameće nam da sve odrađujemo ultrabrzo, a da se tome često ne posvetimo dovoljno niti stižemo zaista proživljavati sve te radnje, događaje i sam život. Zbog toga trpi naše zdravlje, koža, kvaliteta života i odnosi s najmilijima. Ponekad je potrebno usporiti i usmjeriti se na ono što je zaista važno, biti istinski prisutan u svom životu umjesto da trčimo kroza nj.

Slow movement izvrsno nam je predstavio Carl Honoré, kanadski pisac, novinar i predvodnik tog pokreta. Sam događaj vodila je Iva Šulentić, Vichyjevu inovaciju predstavila je Vesna Manestar, direktorica marketinga, a imali smo priliku poslušati i tri Vichy ambasadorice iz regije – hrvatsku spisateljicu Milanu Vlaović, srpsku blogericu Branislavu Antović (Brana's Divine World) i slovensku vizažisticu i blogericu Niku Veger (beautyfullblog). Svaka od njih podijelila je svoja razmišljanja na temu usporavanja životnog tempa, kao i dojmove o samom Vichy novitetu.

Vichy Slow Âge pokušava odgovoriti na izazov satkan oko sljedećeg pitanja: možemo li njegom usporiti starenje kože? Potaknut novim znanstvenim spoznajama na području ekspozoma (utjecaja vanjskih čimbenika na kožu – tu se ubrajaju okolišni čimbenici poput UV zračenja i zagađenja, emocije kao što su stres i umor, životni stil) i slow movementom, Vichy je razvio prvu dnevnu njegu koja djeluje na znakove starenja kože u nastajanju. Nova anti-age njega sadrži SPF 25 i tri snažna aktivna sastojka: ekstrakt korijena bajkalske kapice koji ima antioksidacijski učinak, probiotički sastojak bifidus koji jača kožnu barijeru i Vichy mineraliziranu termalnu vodu. Ujedinjeni, ovi sastojci bore se protiv znakova vremena za vidljivu promjenu predvidljivog tijeka starenja kože.

Ova inovativna njega djeluje na različite znakove starenja u nastajanju: od tankih linija do bora, od diskromije do tamnih mrlja, od gubitka tonusa do gubitka punoće. Koža je hidratizirana, punija i snažnija, izgleda mlađe uz blistav zdravi sjaj. Proizvod je opisan kao svjež kremasti fluid bogatog i baršunastog učinka i cvjetnog mirisa. Namijenjen je ženama starijima od 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gdje je koža podložna štetnim utjecajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora, te žele učiniti svoju kožu otpornijom na buduće izazove.

Nažalost, još nemam informacije o cijeni proizvoda, kao ni o tome kada stiže u prodaju. O tome ću vas obavijestiti naknadno. :)

Nemam puno vlastitih fotkica jer sam cijeli taj tjedan bila smušena i premorena od radova u stanu, niti sam ponijela fotić niti mi je mobitel bio dovoljno pun da se mogu osloniti na njega. Zato prilažem i pokoju PR fotku, a posebno pozdravljam drage kolegice blogerice s kojima sam se družila tijekom eventa – AddToLOve, Lipstick's blade, Ivanu B. i Tinu. Da sam imala više vremena, pala bi i kava, no taj sam dan baš jurcala naokolo (u totalnoj suprotnosti sa #slow filozofijom :D ).
Lipstick's blade & moi :) Zbilja mi je drago što sam prisustvovala ovom zanimljivom i poučnom predstavljanju. Neke izrečene misli i poruke potaknule su me na preispitivanje vlastitog upravljanja vremenom i svog odnosa prema kulturi prezauzetosti. Ponekad je zaista potrebno usporiti i uživati u trenutku, a ključ za to nalazi se u nama samima, odnosno u glavi. :)

Dakako, veselim se isprobavanju Vichy Slow Âge njege te za nekoliko mjeseci možete očekivati moje dojmove. 
Gdje ste vi u svemu tome – pronalazite li se među vječno prezauzetom većinom, ili ponekad ipak malo usporite? :)

2 komentara:

  1. Pa bile smo na istom event-u a nismo se videle!!!! Sledeći put moramo ispraviti tu grešku :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajmeee nisam imala pojma! Čula sam da je došlo nekoliko blogerica iz Srbije, ali nisam imala pojma da si ti među njima :) bit će valjda još prilika za upoznavanje :)

      Izbriši

Hvala na čitanju i komentaru! :)